Hoorapparaat

Hoorapparaat Als u last heeft van gehoorverlies en de kwaliteit van het leven wilt blijven behouden ontkomt u er eigenlijk niet aan om een hoorapparaat aan te schaffen. Voor veel mensen is het een behoorlijk stap om toe te geven dat zij lijden aan gehoorverlies en nog groter is de stap om zich daadwerkelijk te laten behandelen door een audicien. Wij van Connect Hearing kunnen u gerust stellen. Een hoortest laten doen of een hoorapparaat laten plaatsen is geheel pijnvrij en gebeurt zonder operatie of verdoving. Onze gediplomeerde audicien neemt ruim de tijd voor u en beantwoord al uw vragen.

Soorten hoorapparaten

Er zijn drie soorten hoorapparaten:

 1. Achter Het Oor (AHO). Omdat bij de meest voorkomende vormen van gehoorverlies de AHO voldoende is, is dit ook de meeste bekende en gebruikte vorm. Dit hoorapparaat is erg klein, licht en kan bijna onzichtbaar achter het oor worden gedragen.
 2. In Het Oor (IHO). Dit hoorapparaat is onopvallend te dragen door het kleine formaat. Daarnaast zit ook alles in dezelfde behuizing, u heeft hierbij niet te maken met een apart oorstuk en hoortoestel.
 3. Volledig in de gehoorgang (CIC). Ook wel ‘Completely In Canal’ genoemd. Dit hoorapparaat is zo klein dat het volledig onzichtbaar gedragen kan worden. De gehoorgang moet voor CIC wel voldoen een bepaalde eisen met betrekking tot de vorm en de grootte. Een voorbeeld van een CIC is de Lyric

Op maat gemaakt

De technologie voor een hoorapparaat ontwikkelt snel en dus zijn er ook steeds meer en betere oplossingen tegen gehoorverlies. Er zijn hoorapparaten die van elkaar verschillen in techniek, software en vorm maar daarbij kunt ook nog kiezen uit diverse types, merken en kleuren. Uiteindelijk komen wij tot een specifieke op maat gemaakt oplossing op basis van uw gehoorbehoeften. Wij starten allereerst met het uitvoeren van een hoortest. Wilt u vrijblijvende een hoortest laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op! 

Vertrouwd raken met een hoorapparaat

Het in gebruik nemen van een hoorapparaat zal een overweldigende ervaring voor u zijn. Het is daarom volstrekt logisch dat u tijd nodig heeft om eraan te wennen. Uw eerste ervaringen zijn namelijk cruciaal voor eventuele aanpassingen aan uw hoorapparaat en zal de basis zijn voor jarenlang draagplezier. Wij willen u daarom een aantal tips geven zodat u met volle teugen kunt genieten van uw hoorapparaat.

 1. Draagtijd rustig opbouwen
  Verstandig is om de hoeveel tijd waarin u uw hoorapparaat draagt rustig op te bouwen. U kunt het apparaat het beste eerst een paar uur in een rustige omgeving dragen, bijvoorbeeld thuis. Als dit goed gaat kunt u geleidelijk de draagtijd verhogen.
 2. Langzaam deelnemen aan conversaties
  Probeert u eerst alleen gesprekken te voeren met één persoon om het u zelf makkelijk te maken. Als u zich er goed bij voelt kunt u van daaruit rustig aan gaan deelnemen aan groepsgesprekken.
 3. Luister naar alledaagse geluiden
  Uw hersenen zullen moeten wennen aan alle nieuwe geluiden en dus zullen zij onderscheid moeten maken in waar aandacht aan te besteden en wat te negeren. Luister daarom eerste naar alledaagse geluiden zoals de radio, de deurbel, de telefoon of een lopende kraan om u zelf te laten wennen aan alle nieuwe geluiden.
 4. Bezoek rustige plekken
  De eerste keer dat u naar buiten gaat met uw hoorapparaat kunt u het beste naar een rustige plek gaan, zoals het park. Als u zich er comfortabel bij voelt kunt u van daaruit rustig aan luidruchtigere plekken gaan bezoeken zoals de supermarkt of een café.
 5. Wees geduldig!
  Eigenlijk de belangrijkste tip. Het wennen aan uw hoorapparaat gaat namelijk niet over één nacht ijs en vergt geduld. Maar het zal de moeite meer dan waard zijn!

Gratis hoorapparaat proberen

Heeft u last van gehoorverlies en wilt u vrijblijvend een hoorapparaat proberen? Bij Connect Hearing kan dat! Bij ons kunt een hoorapparaat compleet gratis uitproberen zonder aankoopverplichting. Informeer naar de mogelijkheden door hieronder vrijblijvend een afspraak te maken.

Wilt u een hoorapparaat proberen?

Maak dan vrijblijvend een afspraak!

Afspraakverzoek